Hvem vi er

501st Legion er en verdensomspændende Star Wars-kostumeklub med mere end 13.000 aktive medlemmer. Klubben er på verdensplan delt ind i underafdelinger. 501st Legion – Danish Garrison er den danske afdeling af klubben, og klubben har pt. lidt over 80 aktive medlemmer i Danmark. Klubbens formål er at samle kostume-entusiaster og  fremme kendskabet til Star Wars-universet, samt at bidrage til velgørenhed og gøre noget godt for børn (og voksne) i alle aldre.
 
Ja, rent faktisk er 501st Legion indehaver af hele to verdensrekorder, ifølge Guinness World of Records: Verdens Største Science Fiction-klub og Verdens Største Star Wars Kostumeklub. Du kan se mere om klubbens afdelinger verden rundt lige her.

Baggrunden for 501st Legion

501st Legion blev startet i USA tilbage i 1997 af Albin Johnson og Tom Crews. Oprindeligt var klubben et sted, hvor Star Wars-fans kunne samles og klædes ud som stormtroopers. Interessen for klubben voksede dog hurtigt, og snart kom mange andre kostumer fra Star Wars-universet også med. 501st Legion har dog hele tiden været kendetegnet ved, at det udelukkende er “de ondes” kostumer, der er blevet optaget (“de gode” har deres egen tilsvarende klub ved navn Rebel Legion).
 
I de første år mødtes “trooperne” mest ved lokale konferencer, til filmpremierer i biograferne, messer og så videre. Men det varede ikke længe, før medlemmerne begyndte at tage mere aktiv del i deres lokalsamfund og begyndte at troope til fordel for velgørenhed.  Og sådan er det også fortsat i dag, hvor klubbens motto “Bad Guys Doing Good” meget korrekt opsummerer alt, hvad vi gør: Vi er “de onde” fra Star Wars, men vi gør hvad vi gør i en god sags tjeneste.
 
501st Legion er en klub bestående af frivillige entusiaster, der går op i detalje-korrekthed på de forskellige dragter, og som går langt for at putte et smil på folks læber. Vi tager ikke betaling for det, vi gør, men opfordrer gerne til, at der doneres til en velgørende organisation i vores navn.

Troopers samlet i solskin til Snapstinget For Børn på Borgvold i Viborg
(Foto: David von Thun)

Darth Vader har samlet nogle af sine TIE Piloter til Comic Con i København
(Foto: David von Thun)

First Order stormtroopers har indtaget BioCity i Kolding
(Foto: Thomas Vahlkvist)

Kylo Ren betragter slagets gang i Cinemaxx i Odense
(Foto: Silas Orbe)

501st Legion i Danmark

501st Legion er på verdensbasis inddelt i garnisoner (Garrisons) og Outposts, som hver især dækker et bestemt geografisk område.

De danske medlemmer af 501st Legion startede med at være en del af den fællesnordiske garnison; Nordic Garrison. Denne dækkede over medlemmer fra Danmark, Sverige, Norge og Finland. Interessen for klubben voksede dog støt i Danmark, og i starten af 2017 var der efterhånden så mange danske medlemmer, at man var nok til at starte en dansk garnison. 501st Legion – Danish Garrison var således en realitet, og der er siden hen blot kommet endnu flere medlemmer i Danmark.

Nordic Garrison fortsætter med at samle medlemmer af 501st Legion i Sverige, Norge og Finland.

(Topfoto denne side: Emir Smailagic)

Vil du vide mere om, hvordan vi laver vores kostumer – eller har du brug for hjælp til dit? Så kom og vær med.

Mød vores medlemmer, og se folkene bag maskerne. Vi er faktisk slet ikke så farlige…

Vi kan også godt lide at have det sjovt, og nogle gange er det ikke helt så seriøst. Se alle de sjove billeder lige her.

Vil du vide mere om, hvordan vi laver vores kostumer – eller har du brug for hjælp til dit? Så kom og vær med.

Mød vores medlemmer, og se folkene bag maskerne. Vi er faktisk slet ikke så farlige…

Vi kan også godt lide at have det sjovt, og nogle gange er det ikke helt så seriøst. Se alle de sjove billeder lige her.

Mød vores Troopere:

Mød vores Troopere

Mød vores supportere